Courgettesoep met tomaten.

    Courgettesoep met tomaten

    Categorie :

    Soepen.

    Subcat:

    .

    Bereidingstijd :

    (25 minuten)

    Niveau :

    (2e)

    Ingrediënten: (voor 4 personen)

    400 g Courgette
    500 g Tomaten
    50 g Ui
    2 blokjes Bouillon
    35 g Margarine (solo)
         
    GARNITUUR
    10 g Kervel
    4 Sneden Brood
    100 ml Olie

    Benodigd materiaal:

    Koksmessen. Dunschiller. Kookpot 2. Schuimspaan.
    Braadpan. Mixer.    

    Bereidingswijze: (Verberg foto)

    1. Bouillon aanmaken (1 blokje/750 ml water).
      Bouillon oplossen
    2. Ui eminceren.
      Ajuin eminceren
    3. Courgette voorbereiden.
      • Courgette wassen en de uiteinden verwijderen.
        Courgette wassen en uiteinden verwijderen
      • Hou een halve opzij en snijde de rest van de courgette in stukken.
        Courgette in stukken snijden
      • Snijd de halve courgette in een mooie brunoise en kook de brunoise van courgette gaar in wat bouillon en hou opzij.
        Courgette in brunoise
    4. Conncasseer de tomaten.
      Tomaten emonderen
      Tomaten concasseren
    5. De ui, courgette en tomaten uitzweten in de boter.
      Courgette tomaten en ui.jpg
    6. Broodcroutons bereiden:
      • Brood ontkorsten (korst opzij houden voor de binding van de soep).
      • In brunoise snijden.
      • aankleuren in een braadpan in olie.
      • Laten uitlekken op keukenpapier.
    7. Groenten bevochtigen met de bouillon en de broodkorsten erbij doen.
      Soepgroenten bevochtigen
    8. Was de kervel, droog hem en hak hem fijn.
      Kervel hakken
    9. Na 20 minuten de soep doorsteken (mixen en passer).
      Soep passeren
    10. Breng op smaak met pezo (assaisonner).
    11. Afwerken met de broodkorstjes, gehakte kervel en de brunoise.
      Courgettesoep met tomaten en garnituur

    Bijzondere aandachtspunten:






13/09/2013